Наталия Андреева ЗНАЦИ

На 13 март 2017 г. от 19 часа в галерията „The Art Foundation“ /ул. „Дякон Игнатий“ 19, София/ ще се открие изложбата на художничката Пенка Гайдарова под многозначителното заглавие „Знаци“. Месец и половина /изложбата ще се закрие на 23 април, две седмици по-късно след обявения първоначален срок на 16-ти април/ посетителите ще имат възможност да се радват на няколко творби от по-ранния й, и на 13 от настоящия й творчески период.

Нарекохме тази изложба условно „концептуална“, защото тя се нуждае от текстове, поясняващи идеите на картините. Такива текстове се намират във Фейсбук на личната ми страница, тъй като мои поетични, а също и творби с проза са послужили като повод за създаването на част от картините.

Може би някои от посетителите ще разпознаят знаците и ще разберат идеите на художничката, а други ще се увлекат по естетиката и няма да пожелаят да разчетат скритите в картините послания. И двата подхода са правилни, тъй като изкуството е многопластово и позволява на ценителя да проникне в него до слоя, в който може да открие себе си, без да изисква непременно да се отиде по-нататък.

Да се рисува под булото на Изида не е лесна задача, но единствено зрителят е този, който ще прецени дали художничката се е справила. Тя за година и нещо извървя нелесен път, свързан с много съмнения, кризи и, за радост, кратки опити да се върне обратно в сигурните коловози на стария си начин на рисуване. Но след това продължи да върви след звездата си, което показва, че примамката да я следва е по-силна от уюта на вече изминатите пътища.

Тя имаше натрупан доста опит в религиозната интерпретация на света чрез рисуване на неизброимо количество православни икони, в които, трябва с ръка на сърцето да признаем, беше постигнала завидно майсторство. Но православният канон беше започнал да я стяга като стара, ала останала тясна обувка. Навлизането в световната мистика, в християнската кабала на д-р Папюс, а напоследък и в дао, й откри нови хоризонти, които промениха и начина й на рисуване.

Метаморфозата не стана без съпротива, понякога дори и яростна, но усвояването на нови знания от висшата сфери на мистиката винаги е свързано с огромни сътресения за душата. Наслоените съмнения, липсата на достоверна информация от самата светая светих на школите, намесата на институциите, претендиращи за абсолютна власт над човешката душа, склонността на хората към конспиративни теории – всичко това е голяма, но полезна спирачка в търсенето на такъв тип развитие. Остават само най-жилавите, най-способните, най-устойчивите, а пътят непрекъснато ги проверява дали могат да изминат и следващата му отсечка.

Опитът на хора като Леонардо да Винчи, Йеронимус Бош или Николай Рьорих примамва, но и плаши, защото изисква безкрайна себеотдаденост, която в днешните ускорени и еклектични времена нито е възможна, нито е желана. Труден път, по който наградите са малко.

Въпреки това в рамките на година и нещо се появиха картини, които обещават подобно бъдеще. Мистика, легенда, приказка, фантастика се смесиха в едно и оживяха под ръцете на художничката. Пътят беше намерен.

Ще се въздържа от оценки за съвместната ни работа, това не е мое задължение. Нито ще похваля стореното дотук, защото изминатото в безкрайността винаги остава несъществено малко. Освен това в големите салони на света не е прието да се хвалят хората, а да се анализират творбите им, да се посочва постигнатото и още желаното за постигане. Желаното в случая е да бъде продължен пътят и да не спира развитието, а също направеното да не се превърне в рутина.

Една от тайните на успеха е винаги да се застава пред листа като за първи път. Останалото е манипулация на успеха. Тя може да събира публиката в салоните, да получава похвали и дотации,  но пътят й е кратък и е надолу по вертикалата.

Лично аз ще се радвам от небитието да изплуват още много символи, знаци, въображаеми същества, митични персонажи, ангели, хора, полунощни оркестри и тайнствени звезди да придобият обеми, да придадем на айн-соф-а цвят и форма, да го изпълним със сенки и светлини. Да се спуснат от небесните селения древните адепти и да заговорят някъде под арките на земните градини отново.

Ние сме изпратени в този свят, за да намалим самотата на Бог чрез нашия творчески диалог с него. Изкуството е езикът, който той разбира, а времето за този диалог е най-добре инвестираното време.

4 мнения за “Наталия Андреева ЗНАЦИ

 1. Сега, ако обичате да изтриете и тези статии за двете ми изложби. Така високомерно може да определяте качеството само на своите си творби. Вие ми направихте антиреклама в общественото пространство с това и допълнително ограничихте с това интереса към моето изкуство и нямах нито една продажба и заради вас. Не съм ви молила за тези статии, вие ги написахте по собствено желание, както и по собствено желание направихте сайта ми, напълно неподходящ за представяне на изкуство. Програмите за сайтове, с които работите са подходящи само за презентиране на текстове. Не публикувайте коментара ми в сайта си

 2. Нека стои тук реквиемът на една мръсница, да ни напомня за загубеното в алчните й домогвания до пари наше време.

 3. РЪКА НА ХУДОЖНИК, ДУША НА СЕЛСКИ БАКАЛИН

  или случаят на едно тотално изтрещяване

  Пускам тук постингите от последната седмица на един тотално изперкал параноид, с които съм преследвана в коментарната част на трите ми сайта от месеци наред. Така наричащата се напълно луднала „художничка“ Пенка Гайдарова не за първи път прави тези панаири в нета. Редицата на нейните жертви е безкрайна. Все жени, по чиито творби рисува и после се опитва да им налита, а при отказ следва дългогодишно преследване в нета.

  Моята вина е, че направих видими личните й покушения над мен. Оттогава съм нападана с методична страст.

  Едно от многото неща, които ме отвратиха в тази бакалска дребна душица е, че след като години наред се преструваше на увлечена от мистичното знание на школите, накрая започна да изнудва хората във Фейсбук профила си веднага да купят нейна картина, рисувана по мои творби, или ще бъдат изтрити от приятелската й листа. Това, наред с противната среда, с която общуваше в нета, ме накара да прекъсна диалога си с нея. Той беше невъзможен и поради глупостта на тази жена – бликаща и неподправена.

  Не можеш да обясниш на простака, че броячът на един сайт няма как да бъде манипулиран, защото уебмастерът няма достъп до сървъра, с който моите броячи са свързани. Така че трябва да се примири, че сайтовете ми са доста посещавани и простотиите й ще бъдат охотно четени.

  Не можеш да обясниш на простака, че един сайт на уърдпрес по правило е текстови, но темите могат да го превърнат в каквото желаеш, и в галерия също.

  Няма как да обясниш на простака, че е все едно дали днес пишеш или не. След като си написал достатъчно и много велики хора са написали по-малко от теб. Аз, слава богу, не съм спирала с този процес.

  Как да обясниш на простака, че няма начин да съм лесбийка, защото съм щастливо омъжена от 40 години насам. Самата кукувица Гайдарова няма нито съпруг, нито е имала, може би на това се дължи и състоянието й днес.

  Запазила съм файла на изтрития ми от мен самата профил във Фейсбук, мога да пусна тук обидите, които тя години наред ръсеше по адрес на кого ли не. Любовните й обяснения към мен и други жени. Но няма смисъл.

  Искам само да ви предупредя:

  ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТОЗИ ЛУД И РАЗГОНЕН ВАМПИР.

  ………………………

  Пенка Гайдарова
  epa_gaidarova@abv.bg">pepa_gaidarova@abv.bg
  16.06.2018 um 13:21 Uhr
  93.123.70.176
  Ти не си спонсорирала моите проекти, дето ме излагаш в другия ти сайт. Копирала съм думите ти в страницата ти в уикипедия и ще ги поствам там, да се виждат в гугъл., докато не изтриеш и коментарите си и всички мои неща от Ведра ранина. Махни си мръсните лъце от изкуството ми, ти нямаш нищо общо нито с школите, нито с нищо божествено. Затова Бог ти е отнел таланта и вече не можеш да пишеш литература.

  Пенка Гайдарова каза:
  16. юни 2018 в 15:50
  Наталия, изтрии всичко свързано с моето изкуство в сайта ти Ведра ранина. Ти си лъжкиня, алчна за пари, имоти и вещи и нищо повече вече. Долните ти лъжи по мой адрес, ще си ги платиш пред Всевишния.

  Пенка Гайдарова каза:
  16. юни 2018 в 17:32
  Ти не се спираш, явно си и лесбийка, след като не оставяш не само изкуството ми, но и мен на мира. Боклук нещастен. Гори в ада. Допълни и това в така несъществуващите ти профили във фейсбук

  Пенка Гайдарова каза:
  16. юни 2018 в 17:36
  Да допълня, че във всичките ти сайтове влизат по десетина човека на година. Броячите ти също са измислени от теб. Но моята страница във фейсбук се преглежда от много хора, мисли какво мога да публикувам там като инфо за теб, но никой не те познава от по-младите поколения. А от твоето само биха ти се изсмели. Луда жена, изтрий всичко свързано с моет изкуство по сайтовете си и ме остави на мира.

 4. Последните лъжи на хроничната лъжкиня Пенка Гайдарова ме накараха да загубя всякакво уважение и чувство на лоялност към нея. Надявах се тази шизофреничка да ме е оставила на мира, но след десет месеца тя отново нахлу в живота ми чрез новия ми сайт der SPUNK, след безуспешни многократни опити да се домогне до мен от старите места, където отдавна е блокирана.

  Никога не съм срещала досега по-алчен, по-прост, по-агресивен, по-калташки, по-пропаднал и по-лъжлив човек, но нима това не е характерно за повечето наследници на комунисти?! Лично аз се заемам да я отуча от мръснишкия й навик да залива с кална помия хората, които не й играят по гайдата, като множество мои колежки по перо и нейни колеги художници.

  Тя и пропадналите й приятелчета смятат, че дължа огромна благодарност на тази, която от години паразитира върху моите знания, идеи, творби, продава ме на безценица, за да си плати някакви мераци, реве като разгонена кучка по телефона ми, истеризира от сутрин до вечер, мачка ме по повод и без повод, обижда ме и тероризира по сайтовете ми, изнудва ме, че нейната калташка компания от наркомани, сексуални маниаци и третокласни актриси от провинциални театри ще ме облее с помия, ако не изпълнявам желанията на художничката… и аз трябвало да й благодаря за това „добро“. За такава „чест“?

  Не, няма да има благодарности, не съм паднала толкова ниско.

  Пускам тук част от файла на личните ни диалози, нека всеки си направи преценка сам. Заро е Светозар Кнезовски, актьор. Той й предлагал пари срещу това да има сексуални контакти с племенницата й Мимето. „Германката“ е Вибке Байхе, която безкористно й уреди тази изложба, както аз в името на развитието й месеци наред й правих сайт за десетки хиляди евро и то напълно безплатно. „Митя“ е журналистката Митя Хрусанова, нейна почитателка.

  Всеки може да се убеди коя от двете ни е материалистката и коя говори само за пари. Между другото, останах много шокирана, когато това същество ми заяви, че моето семейство можело да я вземе за съперница за имотите ми и да й направи нещо. Взех го за пореден шизофренен пристъп, но после разбрах, че подобна идея наистина гнои в болната глава на „великата“ художничка, защото тя не иска да работи каква да е работа и разчита на изнудванията си в интернет, за да я издържат другите. Аз за моите имоти мога да говоря колкото си искам, те са придобити от труда на двама ни със съпруга ми и нямам какво да крия. Нека Гайдарова се откаже от мързела и грандоманията си и се хване на някаква работа, за да има и тя имущество, желая й го от все сърце.

  С този файл правя видимо нивото на тази жена, за да предпазя бъдещите й жертви от моята съдба. Чете се отдолу нагоре, така е по часове и дати.

  Natalia Andreeva
  съжалявам
  9 септември 2017 г. 12:37
  Natalia Andreeva
  бях много добронамерена с теб, но всичко си има край
  9 септември 2017 г. 12:37
  Natalia Andreeva
  няма да го трия, но не искам повече контакти с теб, действаш ми много зле напоследък, и не само напоследък
  9 септември 2017 г. 12:36
  Natalia Andreeva
  това за сайта преля отдавна пълната чаша
  9 септември 2017 г. 12:35
  Natalia Andreeva
  прави каквото искаш, твоя воля
  9 септември 2017 г. 12:35
  Natalia Andreeva
  искам да ти кажа само, че съм претрепана от работа и твоите истерии ми идват много отгоре
  9 септември 2017 г. 12:34
  Penka Gaidarova
  Не се ядосвай за глупости, Натали и не трии сайта. Всичко ще е наред. Успехи в задачите ви с Валери
  9 септември 2017 г. 12:33
  Natalia Andreeva
  знаеш ли, писна ми
  9 септември 2017 г. 12:30
  Penka Gaidarova
  не го трии тогава
  9 септември 2017 г. 12:30
  Natalia Andreeva
  и това няма да ти го простя никога
  9 септември 2017 г. 12:30
  Natalia Andreeva
  не, ти ме караш да изтрия сайта ти. и този път това ще е окончателният срив, защото аз работих по този сайт напълно безкористно месеци наред
  9 септември 2017 г. 12:30
  Natalia Andreeva
  защото е бавна връзката
  9 септември 2017 г. 12:29
  Penka Gaidarova
  не съм те упреквала за нищо – питаш и ти отговарям на въпросите
  9 септември 2017 г. 12:29
  Natalia Andreeva
  чатът ми забива копма в кемптен
  9 септември 2017 г. 12:29
  Penka Gaidarova
  това са глупости, когато можеш, четеш, когато те няма не четеш
  9 септември 2017 г. 12:28
  Natalia Andreeva
  за да си го изкарваш пак на мен
  9 септември 2017 г. 12:28
  Penka Gaidarova
  защо го затваряш този чат, какво като ти пишат
  9 септември 2017 г. 12:28
  Natalia Andreeva
  аз не съм виновна за неудачите ти
  9 септември 2017 г. 12:28
  Natalia Andreeva
  преминаваш всяка граница вече
  9 септември 2017 г. 12:28
  Natalia Andreeva
  аз ти казвам, че ще си затворя чата за известно време, ти ми казваш да изтрия няколко месечната си работа по сайта ти.
  9 септември 2017 г. 12:28
  Natalia Andreeva
  какво става, пак не разбирам
  9 септември 2017 г. 12:27
  Penka Gaidarova
  все ми тая
  9 септември 2017 г. 12:27
  Natalia Andreeva
  ами той се затваря за всички автоматично, не знам друга функция, ще потърся
  9 септември 2017 г. 12:27
  Penka Gaidarova
  изтрии и сайта, щом не мога да си качвам там неща
  9 септември 2017 г. 12:26
  Penka Gaidarova
  добре, чао
  9 септември 2017 г. 12:26
  Penka Gaidarova
  иначе ще си изтрия този профил и ще си оставя само страницата
  9 септември 2017 г. 12:26
  Natalia Andreeva
  и без това скоро заминавам пак
  9 септември 2017 г. 12:26
  Penka Gaidarova
  за мен не го затварай
  9 септември 2017 г. 12:26
  Natalia Andreeva
  аз ще си затворя чата, за да не ме тормозят мен и да ме питат какво става
  9 септември 2017 г. 12:25
  Penka Gaidarova
  всеки се спасява както намери за добре, аз съм помагала на много хора, на мене никой
  9 септември 2017 г. 12:24
  Penka Gaidarova
  защото тези неща са доста. талантлив художник, оставен от съдбата да загите като идиот, въпреки многобройните ми качества, труд в няколко области
  9 септември 2017 г. 12:23
  Natalia Andreeva
  не знам, мисля, че не си на верен път, но опитвай. само че днес почти никой не живее от изкуство, и най-талантливите дори не
  9 септември 2017 г. 12:22
  Penka Gaidarova
  за да знаят хората, че показвам нещата си с единствената цел да си купят.
  9 септември 2017 г. 12:22
  Penka Gaidarova
  и за да не се наложи, трябва само и единствено в профила ми да се говори за картини
  9 септември 2017 г. 12:21
  Penka Gaidarova
  просто ще трябва да си спра и нета
  9 септември 2017 г. 12:20
  Penka Gaidarova
  аз ще загубя всичко, ако нямам продажби
  9 септември 2017 г. 12:20
  Natalia Andreeva
  и не рискувай да загубиш отличните си неща
  9 септември 2017 г. 12:19
  Natalia Andreeva
  но не заплашвай, че ще пускаш само купувачи
  9 септември 2017 г. 12:19
  Penka Gaidarova
  но тук става въпрос за продажби от които имам нужда, не за качества като художник
  9 септември 2017 г. 12:19
  Natalia Andreeva
  важно е да не се прекалява, иначе си говори за себе си, не е лошо
  9 септември 2017 г. 12:19
  Penka Gaidarova
  разбира се, че са добри, ако нямах талант, никога нямаше да рисувам
  9 септември 2017 г. 12:18
  Penka Gaidarova
  много е гадно, ако е за друг е друго, но за себе си някак прави човека безчуствен и не мога рисувам добре
  9 септември 2017 г. 12:18
  Natalia Andreeva
  не, това няма нищо общо с нещата ти, те са добри, публиката ни не бива
  9 септември 2017 г. 12:17
  Penka Gaidarova
  и това говорене за картините ми във фейса, дето го правя от няколко дена ме съсипа, намразих си нещата
  9 септември 2017 г. 12:17
  Natalia Andreeva
  твоя воля, само не отблъсквай почитателите си, това ми е единствената забележка
  9 септември 2017 г. 12:17
  Natalia Andreeva
  знам само, че с агресия не се постига нищо
  9 септември 2017 г. 12:16
  Penka Gaidarova
  аз не съм мениджър но не мога да си позволя да плащам на професионалист и правя каквото мога
  9 септември 2017 г. 12:16
  Natalia Andreeva
  защо да я прогонваме
  9 септември 2017 г. 12:16
  Penka Gaidarova
  покажи ми как тогава, Натали, дай ми пример
  9 септември 2017 г. 12:16
  Natalia Andreeva
  не разбира, но те харесва
  9 септември 2017 г. 12:16
  Penka Gaidarova
  не е етична, говореше глупости пред картините в изложбата, нищо не разбира от изкуство
  9 септември 2017 г. 12:15
  Natalia Andreeva
  но така няма да продадеш нищо, според мен
  9 септември 2017 г. 12:15
  Natalia Andreeva
  тя е етична жена
  9 септември 2017 г. 12:15
  Penka Gaidarova
  все ми е тая за просто зяпащата публика. Вече 8 години се наслаждават на мои картини и какво от това, с това ли да си плащам сметките
  9 септември 2017 г. 12:14
  Natalia Andreeva
  не те предизвика
  9 септември 2017 г. 12:14
  Penka Gaidarova
  тя е проста жена, на собствената ми изложба дойде и говореше глупости пред картините ми
  9 септември 2017 г. 12:14
  Penka Gaidarova
  тази Митя ме предизвика
  9 септември 2017 г. 12:13
  Natalia Andreeva
  просто се боя, че така ще си отблъснеш публиката, не че толкова ме засяга
  9 септември 2017 г. 12:13
  Penka Gaidarova
  мисля първо за собственото си оцеляване и после за оцеляването на зяпащите във фейса от моите постове
  9 септември 2017 г. 12:13
  Natalia Andreeva
  не, рекламата не трябва да е толерантна, но ти вече заплашваш на места
  9 септември 2017 г. 12:12
  Penka Gaidarova
  няма как, с мрън, мрън нищо не става, и аз ще трябва да умра от глад
  9 септември 2017 г. 12:12
  Penka Gaidarova
  да си видяла толерантна реклама някъде
  9 септември 2017 г. 12:12
  Natalia Andreeva
  и вече реагират болезнено на агресията ти
  9 септември 2017 г. 12:11
  Natalia Andreeva
  хората нямат пари, но харесват
  9 септември 2017 г. 12:11
  Natalia Andreeva
  става като изнудване
  9 септември 2017 г. 12:11
  Natalia Andreeva
  да, но така прогонваш и почитателите си
  9 септември 2017 г. 12:10
  Penka Gaidarova
  има всякакви хора тук, има богати, така като мрънкам само за картини, ще ме напуснат дрънкащите и евентуално ще дойдат заможни и купувачи
  9 септември 2017 г. 12:10
  Penka Gaidarova
  просто трябва да дойдат в листата ми
  9 септември 2017 г. 12:09
  Natalia Andreeva
  не вярвам
  9 септември 2017 г. 12:09
  Penka Gaidarova
  има и богати тук
  9 септември 2017 г. 12:09
  Natalia Andreeva
  фейсът е за бедни хора, но в сайта влизат хора от търсачките, при тях има повече надежда
  9 септември 2017 г. 12:09
  Penka Gaidarova
  от където и да дойдат, пробвам и тук, трябват ми продажби поне на десетина картини със сериозни цени
  9 септември 2017 г. 12:07
  Natalia Andreeva
  не разчитай на фейса, той няма да ти донесе пари, но поне слава, парите ще дойдат от търсачката, там е за ценителите. тук има хора, дето не могат да си купят хляб за децата си, не се надявай да купят картини
  9 септември 2017 г. 12:07
  Penka Gaidarova
  но първо да успея тук да си продам десетина картини и ще имам финанси за други по-сериозни решения за продажби
  9 септември 2017 г. 12:07
  Penka Gaidarova
  трябва да събера пари, да мога да си плащам наем в сайтовете за картини, друг шанс нямам, фейса не е подходящ за това
  9 септември 2017 г. 12:06
  Penka Gaidarova
  но беше грешка от моя страна това, който я иска, ще си я купи на определената в сайта цена
  9 септември 2017 г. 12:06
  Natalia Andreeva
  сайтът се развива добре, ако е рекъл господ, може и да имаш успех и при продажбите
  9 септември 2017 г. 12:05
  Penka Gaidarova
  аз викам една от най-ценните да я пробвам, ама тъпаците нищо не разбират
  9 септември 2017 г. 12:05
  Penka Gaidarova
  добре, няма да си играя с тях
  9 септември 2017 г. 12:04
  Natalia Andreeva
  окей
  9 септември 2017 г. 12:04
  Penka Gaidarova
  ние се разбрахме и затова ги изтрих. Не е до его, просто е лична информация
  9 септември 2017 г. 12:04
  Natalia Andreeva
  това ме притеснява
  9 септември 2017 г. 12:04
  Natalia Andreeva
  само не си играй с тези 6 картини
  9 септември 2017 г. 12:04
  Penka Gaidarova
  просто ще превърна профила си само да пускам картини с цел продажби. Гадно, негадно, няма смисъл иначе да поствам друго, много картини събрах при себе си, трябва ги продавам
  9 септември 2017 г. 12:03
  Natalia Andreeva
  все ми е тая, време е да свикнеш с мисълта, че нямам болезнено его. щом преценяваш, триеш без да ме уведомяваш
  9 септември 2017 г. 12:03
  Penka Gaidarova
  не трябва да знаят публично какво обсъждаме като лична информация
  9 септември 2017 г. 12:03
  Natalia Andreeva
  пробвай с другите
  9 септември 2017 г. 12:02
  Penka Gaidarova
  извини, но изтрих коментарите ти под поста за сайта, нека си пишем лични неща само в съобщения
  9 септември 2017 г. 12:02
  Natalia Andreeva
  ще ни трябват за всяка твоя презентаиция
  9 септември 2017 г. 12:02
  Penka Gaidarova
  махнах публикацията за баден-баден
  9 септември 2017 г. 12:01
  Natalia Andreeva
  просто тези 6 не ги пипай, те ще са върхът на твоето рисуване за всички времена
  9 септември 2017 г. 12:01
  Penka Gaidarova
  добре
  9 септември 2017 г. 12:01
  Natalia Andreeva
  играй си с другите
  9 септември 2017 г. 12:01
  Natalia Andreeva
  не се заигравай с баден-баден, айн-софа двете картини от романа, хипатия и питагор
  9 септември 2017 г. 12:00
  Penka Gaidarova
  ако ти е толкова наистина скъпа, ще махна тази публикация
  9 септември 2017 г. 12:00
  Penka Gaidarova
  както никой не купува никоя от картините ми, на които написах цените
  9 септември 2017 г. 12:00
  Natalia Andreeva
  а ако я купи, ще получа инфаркт
  9 септември 2017 г. 12:00
  Penka Gaidarova
  това е тест, ще видиш че никой няма да я купи, поне така си мисля
  9 септември 2017 г. 11:59
  Natalia Andreeva
  добре ли си?! как ще продадеш баден-баден за 160 лева, махни го това веднага
  9 септември 2017 г. 11:58
  Penka Gaidarova
  Чао, Натали
  6 септември 2017 г. 09:58
  Natalia Andreeva
  чао, пепи
  6 септември 2017 г. 09:58
  Penka Gaidarova
  Човек се разбира точно какъв е, когато се върши обща работа
  6 септември 2017 г. 09:58
  Natalia Andreeva
  трябва да преосмисля новата информация, ще помисля. сега отивам да закуся и да дам хапчетата на котетата
  6 септември 2017 г. 09:58
  Natalia Andreeva
  просто ги отхвърлям още в началото
  6 септември 2017 г. 09:58
  Penka Gaidarova
  Видя ли силно противоречива, лицемерна и празнодумна личност, няма как да попадне в духовното ми пространство
  6 септември 2017 г. 09:57
  Natalia Andreeva
  при мен лошите не се задържат и затова не се налага да отписвам много хора
  6 септември 2017 г. 09:57
  Penka Gaidarova
  как да ти кажа, аз трудно допускам до светая светих каквито и да е хора, ако не разбера, че са свестни. А много често с годините хората се променят и се налага да ги отпиша като приятели
  6 септември 2017 г. 09:56
  Natalia Andreeva
  бях много елитарен човек, понякога се упреквам за това, но то ме е спасило от много ядове
  6 септември 2017 г. 09:56
  Natalia Andreeva
  аз съм виждала много добри хора,но съм избирала много внимателно приятелите си
  6 септември 2017 г. 09:55
  Penka Gaidarova
  Натали, те и евтини не се продават, нека бъдат тогава недостъпни напълно
  6 септември 2017 г. 09:55
  Natalia Andreeva
  айн софа не е ли много 5000 евро, ти си решавай
  6 септември 2017 г. 09:55
  Penka Gaidarova
  сигурно, ти си ги виждала, аз не съм виждала наживо духовна структура със светли и ефективни действия. Освен в отделни личности, разбира се
  6 септември 2017 г. 09:54
  Natalia Andreeva
  сигурна съм, че има добри хора, трябва да промениш отношението си към хората и тогава те ще се появят в живота ти
  6 септември 2017 г. 09:54
  Natalia Andreeva
  затова има ложи и ордени, да отделят зърното от плявата
  6 септември 2017 г. 09:52
  Penka Gaidarova
  всеки се е скътал, живее си в своя свят на интереси, материални разбира се и не му пука за нищо друго. И ще става все повече така
  6 септември 2017 г. 09:52
  Natalia Andreeva
  оглеждам се. има ги и едните, и другите, винаги е било така
  6 септември 2017 г. 09:52
  Penka Gaidarova
  сега света е друг. Огледай се наоколо
  6 септември 2017 г. 09:51
  Natalia Andreeva
  всички бяха свестни, едно поколение преди нас, бяха други хора
  6 септември 2017 г. 09:50
  Penka Gaidarova
  вече няма скромни и умни, умират в нищета и отхвърлени от всякъде
  6 септември 2017 г. 09:50
  Natalia Andreeva
  бяха скромни и умни. това, което сега виждам, е отврат
  6 септември 2017 г. 09:49
  Penka Gaidarova
  бил е свестен човека
  6 септември 2017 г. 09:49
  Natalia Andreeva
  и имаше един тодор, вече не е жив. толкова се е възхищавал на моите стихове, но никога не е искал интимности. това бяха актьори, аз даже не знаех, че се и снимал в много филми и е известен, по нищо не му личеше
  6 септември 2017 г. 09:49
  Penka Gaidarova
  и материялни неща, трудно ги вълнуват идеи
  6 септември 2017 г. 09:48
  Penka Gaidarova
  хората вече мислят само за пари
  6 септември 2017 г. 09:48
  Natalia Andreeva
  имаше един дончо в бургаския театър, много красив актьор. много ме обичаше, бях малка и бяхме добри приятели. правил ми е на маса цели рецитали на известни поети. това беше друга школа, поети и артисти взаимно се обогатяваха, сега това явно го няма
  6 септември 2017 г. 09:47
  Penka Gaidarova
  карай, аз го отписах, просто ми е все тая. Познавам много такива
  6 септември 2017 г. 09:47
  Penka Gaidarova
  но като е красив и млад един човек, в повечет случай вижда света като средство за сексуални удоволствия на всяка цена
  6 септември 2017 г. 09:47
  Penka Gaidarova
  тяхното изкуство работи с други средства. Текстовете не са проблем, по тази логика никой нищо не измисля сам. Защото не е способен да измисли сам света, идва от нещо друго винаги
  6 септември 2017 г. 09:46
  Natalia Andreeva
  четци на чужди мисли
  6 септември 2017 г. 09:45
  Penka Gaidarova
  да, така е
  6 септември 2017 г. 09:44
  Natalia Andreeva
  познавам
  6 септември 2017 г. 09:44
  Natalia Andreeva
  аз не познама умен актьор, те са прости и елементарни хорица. хубава опаковка, бедно съдържание
  6 септември 2017 г. 09:44
  Penka Gaidarova
  а и момичетата много по бързо, защото стават зависими и емоционално
  6 септември 2017 г. 09:44
  Penka Gaidarova
  детето му е малко, ама след десетина години ще е достатъчно голяма да му поднесе първите плодове на възпитанието му
  6 септември 2017 г. 09:43
  Natalia Andreeva
  няма да страда, няма да ги доживее по този път
  6 септември 2017 г. 09:43
  Penka Gaidarova
  щото сега не е само сексове в оргии, ами и наркотици и чудеса, човек пропада бързо и завинаги
  6 септември 2017 г. 09:43
  Natalia Andreeva
  на колко години е тя
  6 септември 2017 г. 09:42
  Penka Gaidarova
  така ще възпита и дъщеря си. Ще страда на стари години той като вижда как ще пропадне собственото му дете
  6 септември 2017 г. 09:42
  Natalia Andreeva
  докато се разделите с този глупак, не я рисувай, много еротично изглежда на картините и това е опасно за нея
  6 септември 2017 г. 09:42
  Penka Gaidarova
  а, щом го е приела, да си се оправят
  6 септември 2017 г. 09:41
  Natalia Andreeva
  нещастница
  6 септември 2017 г. 09:41
  Natalia Andreeva
  язък за жена му
  6 септември 2017 г. 09:41
  Penka Gaidarova
  Ами вероятно това го подсети
  6 септември 2017 г. 09:41
  Natalia Andreeva
  не рисувай мими известно време, подклаждаш еротичните му покушения така
  6 септември 2017 г. 09:40
  Penka Gaidarova
  има, но дано ги открием, света е голям
  6 септември 2017 г. 09:40
  Natalia Andreeva
  нямам опит, но съм стар интернетаджия и ще намеря нещо накрая,има и почтени хора в интернет
  6 септември 2017 г. 09:39
  Penka Gaidarova
  да, дано има надежда, Натали
  6 септември 2017 г. 09:39
  Natalia Andreeva
  хонорара
  6 септември 2017 г. 09:39
  Natalia Andreeva
  до първи ноември трябва да напуснем къщата и ще е напечено, после ще се огледам из сайтовете. не може да няма и почтени, които да живеят от хоронара от продажбите. не се пъхай в устата на лъва сама
  6 септември 2017 г. 09:38
  Penka Gaidarova
  та притчата ти за цветните души някак все едн се покри с мен напълно. Мисля, че вече не ми се усмихва, но ще рисувам вдъхновено до края на живота си
  6 септември 2017 г. 09:38
  Penka Gaidarova
  да, лекциите, които изслушах от Заро, напълно ме убедиха, че е така. Не само той мисли така. Хората живеят само и единствено за материята
  6 септември 2017 г. 09:37
  Natalia Andreeva
  никога не са били други, това е планета на маймуните
  6 септември 2017 г. 09:36
  Penka Gaidarova
  Ами хората деградират, неможем ги спрем, така разбират живота
  6 септември 2017 г. 09:36
  Natalia Andreeva
  не знам какво да кажа, попаднала си на лоши хора. в това отношение аз съм имала повече късмет, попадах на добри приятели, но и в нашите среди имаше много такива като него
  6 септември 2017 г. 09:35
  Penka Gaidarova
  осигурява, пиша с грешки
  6 септември 2017 г. 09:34
  Penka Gaidarova
  той с един секс си усигурява и работа, пари, удоволствия, за него това е смисъла
  6 септември 2017 г. 09:33
  Penka Gaidarova
  ами така живеят, иначе трябва да бачка някъде за стотинки и да не му остане мозък за удоволствия
  6 септември 2017 г. 09:31
  Natalia Andreeva
  и така ще умрат, като свине
  6 септември 2017 г. 09:31
  Natalia Andreeva
  живеят като свине, не като хора
  6 септември 2017 г. 09:31
  Natalia Andreeva
  изнудвачи и безобразници
  6 септември 2017 г. 09:31
  Penka Gaidarova
  да, така е
  6 септември 2017 г. 09:31
  Penka Gaidarova
  иначе да гледат във фейса, тук им е безплатно
  6 септември 2017 г. 09:30
  Natalia Andreeva
  това е само в твоята власт, ти си взимаш решенията, картините са твои
  6 септември 2017 г. 09:30
  Penka Gaidarova
  а и където и да е другаде
  6 септември 2017 г. 09:30
  Penka Gaidarova
  не, изложби там, само, ако има колекционери
  6 септември 2017 г. 09:30
  Natalia Andreeva
  за това ти си решаваш, за другото го отрязваш. ако е мъж, ще го преживее, ако е путка, путка мъж не ти трябва за приятел
  6 септември 2017 г. 09:29
  Penka Gaidarova
  и да им подарявам картини. На него десетина, на Вибке. Повече не мога си губя времето . То се подарява, ама поне да има ответ с менидмънд. Аз съм дарявала достатъчно, време е да мисля за себе си. Та това е, Натали
  6 септември 2017 г. 09:29
  Penka Gaidarova
  както и да е, тази тема приключена. Той ми предложи отново изложба там, но какъв е смисъла, само висят нещата, няма никакъв менидмънд, нищо не ми е продал. Да им украсявам помещението
  6 септември 2017 г. 09:27
  Natalia Andreeva
  не влизай в близко общуване с актьори, това е най-тъпото племе на света. празни тенекии
  6 септември 2017 г. 09:27
  Penka Gaidarova
  ами ако върви по този път, жалко да, млад и кадърен е, но се погубва. Но той няма нищо против, живее на макс според неговите си разбирания. Дървен философ е, като почне да ти разправя житейските си разбирания, едва го издържах. Говорихме до късно през нощта и разбрах, че няма никакъв смисъл да общувам с него
  6 септември 2017 г. 09:25
  Natalia Andreeva
  той е свършен човек, познавам много като него, всички са покойници вече
  6 септември 2017 г. 09:24
  Penka Gaidarova
  и Заро знаеше, че само да спомене тези неща пред мен, ще ме загуби кат приятел, но много пие, няма вече никакви морални ценности и ме загуби като приятел. Той имаше голям респект към мен, но и това е изчезнало
  6 септември 2017 г. 09:23
  Penka Gaidarova
  него не го вълнува предаността. Жена му знае, и ако го попита, веднага ще я напусне. Тя не го притеснява и си живеят като свободни
  6 септември 2017 г. 09:22
  Natalia Andreeva
  ужас
  6 септември 2017 г. 09:21
  Penka Gaidarova
  всички жени, дето минават през фондацията му стават гаджета
  6 септември 2017 г. 09:21
  Natalia Andreeva
  нали този човек има съпруга
  6 септември 2017 г. 09:21
  Penka Gaidarova
  да
  6 септември 2017 г. 09:21
  Penka Gaidarova
  те правят двойки, тройки, абе разврат
  6 септември 2017 г. 09:21
  Natalia Andreeva
  и тя ли
  6 септември 2017 г. 09:21
  Penka Gaidarova
  германката е гадже на Заро
  6 септември 2017 г. 09:20
  Penka Gaidarova
  Но от година си има добро момче за другарче и се разва на щастието си
  6 септември 2017 г. 09:20
  Natalia Andreeva
  може би да кажеш на германката, тя няма вина за това
  6 септември 2017 г. 09:20
  Penka Gaidarova
  Те нея много мъже я притесняват, тя си има сериозен приятел и се интересува от хармония, свястно момиче е, избира си само сериозни приятели и ги напуска, като станат кофти
  6 септември 2017 г. 09:19
  Natalia Andreeva
  много мръсотия още ще срещнеш по пътя си, но просто мръсотията в света е много, не е в теб вината
  6 септември 2017 г. 09:19
  Penka Gaidarova
  да
  6 септември 2017 г. 09:18
  Penka Gaidarova
  и аз имах, не мислех, че ще прояви претенции и нахъсаност към Мими
  6 септември 2017 г. 09:18
  Penka Gaidarova
  ако се бях съгласила за картините, щеше да почне да ме притеснява, да идва, да притеснява Мимето, щяхме да се изпокараме и с техния договор да ме вкарат в чудо. Затова нищо не казах за това и си замълчах, че ще мисля. Разбира се, той ме загуби като приятел
  6 септември 2017 г. 09:17
  Natalia Andreeva
  той ще се провали по този път, по който върви
  6 септември 2017 г. 09:17
  Natalia Andreeva
  потресена съм, аз имах много добро мнение за този човек
  6 септември 2017 г. 09:17
  Penka Gaidarova
  да
  6 септември 2017 г. 09:16
  Natalia Andreeva
  не знам какво да кажа, рядка свинщина
  6 септември 2017 г. 09:16
  Penka Gaidarova
  сваля всички жени там, превърнал се е в коптор на разврата
  6 септември 2017 г. 09:16
  Penka Gaidarova
  тази свинщина не можах да я преглътна, казах му, че се е объркал и той ми държа лекции за свободата, мръсник
  6 септември 2017 г. 09:15
  Penka Gaidarova
  просто се измъквам деликатно от тяхната компания
  6 септември 2017 г. 09:15
  Natalia Andreeva
  къде да го пиша, това са лични неща. няма да те гръмне, стига с тази параноя
  6 септември 2017 г. 09:14
  Penka Gaidarova
  а и е обвързан с тяхната фондация, не съм сигурна че и от там всичко е прекрасно
  6 септември 2017 г. 09:14
  Natalia Andreeva
  не знам, потресена съм, това е свинщина
  6 септември 2017 г. 09:14
  Penka Gaidarova
  сега, не го пиши никъде открито това, Натали, той има пистолет, луд е, ще ме гръмне
  6 септември 2017 г. 09:13
  Penka Gaidarova
  а и може ли въобще да ми говори такива неща, да продава като курва дъщеря си
  6 септември 2017 г. 09:13
  Natalia Andreeva
  наемът трябва да се плаща само при продажба на картина, другото е несериозна работа. имам опит с капитализма
  6 септември 2017 г. 09:13
  Penka Gaidarova
  ако и кажа, тя ще кипне, Мимето си има сериозен приятел
  6 септември 2017 г. 09:13
  Penka Gaidarova
  да, потресена съм и аз
  6 септември 2017 г. 09:12
  Natalia Andreeva
  за другото не знам какво да кажа, потресена съм
  6 септември 2017 г. 09:12
  Penka Gaidarova
  плащат се наеми в тези сайтове, това ме спира, набутването. Понеже там са хиляди художници и само човек плаща да печели сайта
  6 септември 2017 г. 09:12
  Natalia Andreeva
  всички сериозни сайтове печелят проценти от продажбите
  6 септември 2017 г. 09:12
  Natalia Andreeva
  никой сериозен сайт не иска предварително пари
  6 септември 2017 г. 09:11
  Penka Gaidarova
  а и той прояви претенции за сексуални контакти с Мимето и аз го отписах
  6 септември 2017 г. 09:11
  Natalia Andreeva
  пепи, това е несериозно
  6 септември 2017 г. 09:11
  Penka Gaidarova
  само ще загубя
  6 септември 2017 г. 09:11
  Penka Gaidarova
  Хора продават там, но си правят всичко сами, не се обвързват с договори с други лица, освен, ако не са професионалисти и не работят и за мен
  6 септември 2017 г. 09:11
  Natalia Andreeva
  ами ти какво печелиш от цялата работа
  6 септември 2017 г. 09:10
  Natalia Andreeva
  имам опит с интернет, повечето сайтове са машинки за пари
  6 септември 2017 г. 09:10
  Penka Gaidarova
  иначе той предложи той да поеме това. Но ще подпиша договор с тяхната фондация, ще имат права над работите ми и на всичкото отгоре той нямаше пари да си купи цигари
  6 септември 2017 г. 09:09
  Natalia Andreeva
  тези сайтове нищо не продават, те печелят от наема
  6 септември 2017 г. 09:09
  Natalia Andreeva
  ако е безплатен, си струва опита, иначе не
  6 септември 2017 г. 09:09
  Penka Gaidarova
  към 3000 лв трябва първоначално да инвестирам
  6 септември 2017 г. 09:09
  Penka Gaidarova
  трябва да дам 1000 лв за наем в сайта за 6 месеца, да платя на двойно повече за заснемане от професионален фотограф
  6 септември 2017 г. 09:08
  Penka Gaidarova
  не ми продаде
  6 септември 2017 г. 09:08
  Penka Gaidarova
  аз не съм се съгласила. Той за месец и половина н ми продаде нито една картина в изложбата. Не вярвам, че ще продаде и в сайт
  6 септември 2017 г. 09:08
  Natalia Andreeva
  поне си струва да се опита
  6 септември 2017 г. 09:07
  Natalia Andreeva
  въпросът е дали ще се продадат, но това си е ваше решение
  6 септември 2017 г. 09:07
  Penka Gaidarova
  оня ден във фондацията си говорихме със Заро и той искаше да ми направят профил в американски сайт с цени на картините по 4000 долара. Понеже за по-малко няма никакъв смисъл
  6 септември 2017 г. 09:04
  Natalia Andreeva
  кажи сега какво е станало, че искаш такова повишение на цените
  6 септември 2017 г. 09:03

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Afiseaza emoticoanele Locco.Ro